Sünnetten sonra denize, havuza ne zaman girilir?

Özel Atasağlık Hastanesi Çocuk Cerrahı Op. Dr. Vusala Elekberova sünnet dönemiyle ilgili bilgi verirken çocukların sünnet operasyondan ortalama 7 ila 10 gün sonra denize girebileceğini açıkladı.

Op. Dr. Vusala Elekberova yaptığı açıklamada sünnette yaş faktörünün önemine vurgu yaparak “Sünnet yapılırken yaş aralığı çok önemli, sünnetin belli yaş dönemlerinde yapılması çocuğun psikolojisini olumsuz yönde etkileyebilir. Çocuklara altı ay ile iki yaş arasında sünnet yapılmasını öneriyoruz. Eğer iki yaşına kadar sünnet yapılmadıysa beş yaşına kadar beklemek uygundur. Eğer tıbbi bir sorun yok ise iki ile beş yaş arasındaki çocuklara sünnet yaptırılmamasını tavsiye ediyoruz” dedi.

cocukcerrahisi_120927900

Sünnetin cerrahi bir müdahale olduğunu ve bu yüzden kesinlikle ameliyathanede yapılması gerektiğini belirten Op. Dr. Elekberova “Sünnet cerrahi bir işlemdir, mutlaka steril bir ortam olan ameliyathanede yapılması lazım. Sünnetin yapıldığı yer ve sterilizasyonsünnet sonrası için yaranın iyileşmesi açısından da çok önemlidir” diye konuştu.

Yaz mevsimi olması dolayısıyla ebeveynlerin en çok sorduğu sorunun sünnetten kaç gün sonra denize, havuza girilebileceği olduğunu söyleyen Op. Dr. Vusala Elekberova “Sünnet öncesi kan tahlili yapılması, kan azlığının olup olmadığına ve pıhtılaşma süresine bakılması önemlidir. Eğer çocuğun bir rahatsızlığı yoksa sünnet günübirlik operasyon olup aynı gün taburcu ediliyor.Taburculuk sonrası pansuman kontrolü gerekmez. Yaz mevsimi olması dolayısıyla çocuğun sünnetten kaç gün sonra denize, havuza girilebileceği konusu ebeveynleri endişelendiriyor. Yara iyileşme süresi her çocukta farklıdır, ortalama gün belirleyecek olursak sünnet operasyonundan 7-10 gün sonra denize ya da havuza girilebilir” şeklinde konuştu.

Yorum bırakın