Klasik öznelere yeni yorumlar

Eserleri İtalya ve yurt dışında birçok müze, devlet ve özel koleksiyonda yer alan Davide Frisoni, 25 Şubat – 14 Mart tarihleri arasında Galeri Selvin 1’in konuğu olacak. Eserleri “Premio Morlotti in Imbersago” ve Londra “National Portrait Gallery”den “BP Award” ödülüne layık  görülen sanatçının çalışmalarına; caddelerin trafik ışıkları, araba farları, sokak lambaları ve akan zaman ilham kaynağı oluyor.2

Yeni gerçeklik olgusunu gösteren resimler, klasik özneleri gündelik hayattan kesitlerle yeniden yorumlarken, henüz gerçekleşmemiş olanları da önceden fısıldıyor. Bu kent peyzajları, insanları ortak mekanlardan gelip geçerken gösteriyor. Davide Frisoni’nin sert fırça darbelerinin ardında bolca sinema gizli; Belki de yalnızca tesadüf eseri olarak, sokaklar da tıpkı sinemada olduğu gibi ıslak; zira ıslak sokaklarda renkler daha canlı, ışıklar daha yansıtıcı olduğundan içi ısıtıp hayat veren bir sihirli etki yaratır.

Bu sergideki kent ve doğa peyzajları, hiç bir avangardın sahip olmadığı sadeliğin ve delip geçen bir bakışın izlerini taşıyor.

Yorum bırakın